Dagligdagen

Dagligdagen i Nivå økologiske naturdagpleje er struktureret således at det skaber genkendelighed for barnet. 

Børnene bliver afleveret mellem 7 og 9. De tidlige børn og jeg hygger os sammen over morgenmaden, som enten kan være hjemmebagte boller med hjemmelavet smoothie, havregrød, røræg eller hvad barnet ønsker at spise, hvis de har en mening herom. 

Ved 9 tiden spiser vi et formiddagsmåltid sammen, som fx består af hjemmelavede boller, frugt og bananpandekager. 

Efter formiddagsmåltidet går vi til dagens aktiviteter. Dette kan fx være en cykeltur ud på oplevelse på vores elcykel, på tur med bilen til Zoo, bondegårdstur, teknisk museum, arbejdermuseet, naturlegeplads, dyrehaven eller andre spændende attraktioner. Dagens aktiviteter kan også være dialogisk læsning, bagning, sætte små telte op i stuen eller haven, bygge huler, lege i haven, plante grøntsager eller blomster, løbe på løbecykler, bygge med legoklodser, lave teselskab i legehuset, bage sandkager i sandkassen,lege påskelege/julelege, lave julegaver osv osv. Kun fantasien sætter grænser. 

Til frokost spiser vi enten hjemme i huset/haven eller hvis vi er på tur ud i det blå eller på andre oplevelser, har vi madpakker med. Frokosten består som regel af rugbrød med pålæg eller forskellige varme retter. Når børnene bliver større deltager de også i madlavningen, hvilket er til stor glæde for dem. 

Efter frokost sover børnene til middag. Når middagsluren er overstået spiser vi eftermiddagsmad, som ofte består af hjemmelavet brød/boller, frugt og bær (om sommeren plukker vi selv fra haven). 

Sidst på dagen leger vi enten inde eller ude alt efter humør, vejr og aktivitet, indtil de kære små bliver hentet.