Hvem er jeg

Mit navn er Maria Leth og jeg er 37 år. Jeg er gift med Thomas og har 2 børn: Filippa på 8 år og Alexander på 3 år. Derudover har vi et pelset familiemedlem ved navn Meeki, som er den mildeste, gladeste og kærligste lille brune labrador. 

Vi bor på Eskildsvej i Nivå og her har vi boet siden 2012. Vi har et dejligt stort hus med masser plads til de dejlige børn i min pasningsordning, samt en skøn have med legehus, sandkasse og sansehave med forskellige bær. 

Jeg har været ansat som kommunal dagplejer først på Frederiksberg og efterfølgende i Nivå, da vi flyttede her til. Samlet har jeg arbejdet som dagplejer i ca. 10 år. Jeg elsker at arbejde med børn, at have æren af at være med til at forme de små sind og give dem en glad, oplevelsesrig, og kærlig hverdag, fyldt med knus kram og masser nærvær.

Jeg går meget op i det lille miljø, som børnene er en del af, når de går i dagpleje. Jeg tror fuldt ud på, at små miljøer skaber bedre indlærings muligheder og mulighed for at se og høre det enkelte barn og dets behov. 

Som dagplejer er jeg også rigtig glad for den tætte kontakt, man får med både børn og forældre. Børnene skal ikke forholde sig til flere forskellige voksne, og ved at, det altid er mig der står der til at tage imod dem, når de bliver afleveret om morgenen. Samtidig ved I som forældre også, at det kun er mig der er der når I henter. Hvilket betyder at I altid vil kunne få info om jeres barns dag, sovemønster, madindtag osv. direkte fra mig. 

Som person er jeg meget kreativ og oplevelsessyg. Jeg elsker derfor at tage på tur med børnene på vores elcykel, så vi kan komme ud og opleve verden. Skal vi længere væk (fx Zoo, museum osv.), kører vi i bil med godkendte autostole (eller barnets egen autostol hvis I er mere tryg ved det). Jeg synes, det er vigtigt at børnene kommer ud og oplever noget, der også beriger deres dag og åbner deres verden op. 

På det pædagogiske niveau er min passion arbejdet med børnenes sprog. Jeg har været på flere kurser i sprog, dialogisk læsning og sproggaven. Jeg arbejder derfor med at læse bøger udfra disse metoder. Helt enkelt går det ud på at læse den samme bog en periode, lege lege der passer til bogens indhold, lave kreative ting der passer til indholdet, tale med børnene om bogen, spørge ind til enkelte ord og have fokusord for hver gang man læser bogen. Bøgerne ændrer sig så i takt med børnenes alder. 

Jeg ryger ikke og rygning er strengt forbudt i vores hjem. Jeg har førstehjælpskursus, der er målrettet til arbejdet med små børn, så jeg ved præcis hvad der skal gøres hvis der skulle ske noget. Dette kursus opdateres naturligvis løbende, så jeg hele tiden kender de nyeste metoder.